Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ..(?)

Μετά τη διαφαινόμενη αποτυχία της επιχείρησης "καθαρά χέρια" ή επί το ελληνικότερον "σεμνά και ταπεινά, επανίδρυση του κράτους" φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο νέο κόμμα. Ακόμα και η Γ.Γ. του ΚΚΕ επεσήμανε ότι "...αν και δεν τους ενδιαφέρει.." το γεγονός ότι συγκροτήματα του τύπου προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στα μεγάλα κόμματα, αποτελεί ένα ζήτημα.

Οι δημοσκοπήσεις που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν και αυτές που προαναγγέλλονται, παρουσιάζουν τους δύο "μονομάχους" σε πτώση, την αριστερά να φλερτάρει με το 20% αθροιστικά και την προσδοκία για κάτι καινούργιο να εμφανίζεται δυναμικά.

Το γενικότερο σκηνικό ευνοεί την επώαση της ιδέας.

Το σε επανίδρυση κράτος αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα χειρότερο του προηγουμένου.

Στην προσπάθειά του να διασωθεί παρασέρνει και το προηγούμενο, με τη βοήθεια και των σεναριογράφων του νέου κόμματος, αλλά και της αριστεράς στις δύο εκδοχές της, που για μια ακόμα φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια, προσβλέπουν στη λεηλασία του ¨σοσιαλιστικού" χώρου.

Την προηγούμενη φορά παρέδωσαν την εξουσία στην πιο νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πλειοψηφία μετά τη μεταπολίτευση και τώρα συνειδητά ή ασυνείδητα συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη δημιουργία του «νέου» κόμματος, το οποίο δεν φαίνεται και πολύ νέο, μια και προβλέπεται να αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά των παλαιών κομμάτων.

Η ματαιοδοξία φαίνεται να είναι «μόνιμο» σύμπτωμα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, ο οποίος για μια ακόμη φορά δείχνει ότι δεν μπορεί να προσεγγίσει την ιδέα των πολιτικών συνεργασιών και του ρόλου που μπορεί να έχει σε αυτές.

Η ένταση των μποφόρ που δέχεται ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του, το επερχόμενο συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτελέσουν τους βασικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν την εξέλιξη του σεναρίου…

Η παράδοση του δαχτυλιδιού στη νέα γενιά της μιας συνιστώσας της αριστεράς με ή χωρίς άχνη ζάχαρη όπως αναφέρθηκε από τη γ.γ. της άλλης συνιστώσας, δεν μπορεί παρά να συμπληρώσει το σκηνικό με τους απαιτούμενους κομπάρσους….

2 σχόλια:

Fegia είπε...

Νέο κόμμα ίσως ... αλλά γιατί ο συνειρμός με τον Μπερλουσκόνι?
Τέλος πάντων η ακινησία (ή μακαριότητα κατ΄άλλους) της ελληνικής κοινωνίας δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Εδώ δεν επέτρεψε - που προς το παρόν σχεδόν το πιστέψαμε - να πάρει άλλη ομάδα φέτος το πρωτάθλημα!...
Στο ΙΔΙΟ έργο θεατές... και κάθε θαύμα τρεις μέρες, το Μεγάλο τέσσερις... Όλα θα ξεχαστούν για μια ακόμα φορά και θα συνεχίσουμε στην πεππετημένη.

XKOUTSOULIANOS είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.