Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ..

Καλές και δημοκρατικές οι διαδικασίες του ανοιχτού κόμματος, αλλά προβλέπεται η εσωκομματική «προεκλογική» περίοδος να εξελιχθεί σε «παραθυρομαχία». Η ρήση «τα εν οίκω μη εν δήμω» δεν νομίζω ότι ισχύει πλέον, μένει να αποδειχθεί αν θα ισχύσει το «δημοκρατία και αποτελεσματικότητα»…
Σε αυτό το παιχνίδι, σε αυτό το «έργο» θα υπάρξουν πολλοί πρωταγωνιστές…..αντί άλλου σχολίου παραθέτω ένα απόσπασμα από την κριτική του Μ. Καραγάτση σε θεατρικό έργο του Ν. Τσιφόρου το 1955…
«Θυμάμαι έναν μακαρίτη πια, δημοσιογράφο, που είχε κερδίσει πανελλήνιο φήμη με τα ευφυολογήματά του.»Θαρθήτε μεθαύριο ατού τάδε, έλεγαν οι γνωστοί του. Θα είναι κι ο Κώστας. Θα μας ταράξει στο ευφυολόγημα! Απόλαυσις! Κι ο Κώστας, για να συντηρήσει τη φήμη του, είχε δεν είχε κέφι, έπρεπε να ξεφουρνίζει συνεχώς λογοπαίγνια, εξυπνάδες, ανέκδοτα, ευτράπελα και τα παρόμοια. Κι ιδροκοπούσε, ο άνθρωπος! Κι αγωνιούσε! Κι έστυβε το μυαλό του σαν λεμονόκουπα, να στραγγίξει και την τελευταία ικμάδα αττικού άλατος! Κι έβγαινε νοκ-άουτ από τη δοκιμασία.
Με τον καιρό, ο φίλος μας έπαθε κάτι χειρότερο: Ευφυολογιομανία. Βρισκόταν σε μια παρέα, που η κουβέντα γύριζε σε σοβαρά θέματα, μη επιδεχόμενα μπαρτζολέτες, που η γενική ατμόσφαιρα ήταν παντελώς απρόσφορη σε κάθε λογοπαικτική απόπειρα. Μα ο Κώστας εκεί! Το χαβά του! Με αφάνταστη πνευματική δυσκοιλιότητα κατασκεύαζε κι εκτόξευε κάθε λογής εξυπνάδες, με αποτέλεσμα οι παρόντες να απηυδήσουν:
-Αμάν Κώστα! Είσαι έξυπνος, ατσίδα πατενταρισμένη! Ουδείς αμφισβητεί το πνευματώδες του εγκεφάλου σου. Άσε μας όμως να μιλήσουμε… σαν άνθρωποι!….»

Δεν υπάρχουν σχόλια: